dissabte, 24 de desembre del 2011

Floquet de neu arriba als nostres cinemes


Des del Rebost Cultural volem convidar-vos a celebrar uns nadals en valencià i, com ho fèiem a l'anterior entrada en la que vos resumíem com ho fem a Vinalesa, en esta ocasió volem que conegau dues opcions més que són molt interessants: la pel·lícula Floquet de Neu per als més menuts i la Fira del Llibre i la Música a Bétera.

La peli de Floquet de Neu és una producció de Filmax amb el recolzament de TV3, i que gràcies a un acord amb Escola Valenciana es pot visionar als cinemes valencianes (a les sales del centre comercial Aqua). Es tracta del primer film d'animació en valencià que es projecta a les sales comercials del nostre país.

Floquet de Neu està dirigida per Andrés G. Schaer, que compta amb un repartiment de renom amb actrius com Elsa Pataky i el doblatge de veu de Constantino Romero i Carlos Latre, entre altres. Es tracta d'una història que presenta un goril·la albí que arriba al zoo de Barcelona. El seu color fa que acapare totes les mirades dels visitants, però també provoca el rebuig d'alguns companys goril·les que no ho accepten com un dels seus. Quan Floquet de Neu descobreix que la Bruixa del Nord està de pas en la ciutat, decideix anar a cercar-la per a demanar-li que ho convertisca en un goril·la normal.

Pel que fa a la II Fira del Llibre i la Música organitzada per l'Ateneu de Bétera, és una fira on pren protagonisme una oferta d'activitats culturals exclusivament en valencià. Des de literatura, música, periodisme, tast de vins, etc. Podeu vore el programa d'activitats en aquest enllaç.