dilluns, 29 d’octubre del 2012

Atzembla llança Al gran desert, single del darrer disc


Hui mateixa el grup d'ska-rock Atzembla ha fet públic l'avançament del seu últim disc El teu viatge que podrem escoltar íntegrament el proper dilluns 5 de novembre.

Al seu blog (http://atzembla.blogspot.com.es/) expliquen que "Al gran desert" és una cançò que parla de l'opressió dels pobles, en concret de l'opressió que pateix el poble saharaui dia a dia des de fa 37 anys. Un poble que es nega a assumir la derrota i als campaments situats al gran desert del Sàhara espera, espera i camina, camina cap a la llibertat del seu poble, camina amb un pas ferm i decidit per retrobar-se amb els seus, per tornar a les seves cases, per ser un poble lliure. Un poble que amb una dignitat infinita, que tot i no tindre res t'ho ofereix tot, uns xiquets que tot i haver viscut sempre en aquesta situació extrema no apaguen mai el seu somriure. Una cançò que preten fer l'homenatge a tots aquells pobles que viuen oprimits!

Recordar-vos que encara podeu participar i col·laborar del projecte mitjançant la vostra aportació al verkami que estan portant a terme (http://www.verkami.com/projects/3259-el-teu-viatge-nou-disc-d-atzembla).

diumenge, 28 d’octubre del 2012

S'inicia la II Tardor Cultural

Aspecte de la sala de plenaris durant l'acte
El passat dissabte 27 d'octubre arrancava la II Tardor Cultural organitzada pel BLOC-Compromís de Vinalesa amb la projecció del documental "Una llengua que camina" i una posterior taula rodona amb la presència de Diego Gómez, membre d'Escola Valenciana i impulsor de les Festes per la llengua que des de fa més de 25 anys s'organitzen arreu del País Valencià.

La Tardor Cultural és un projecte impulsat des del grup municipal del BLOC-Compromís que pretén ser un nou espai on trobar una oferta amb punts de vista difícils de trobar als canals culturals més habituals. La iniciativa començà l'any passat amb una bona acollida: una lectura col·lectiva de les Rondalles d'Enric Valor i una jornada  de reconeixement de la música feta en la nostra llengua servirien per presentar este projecte que té intensió de mantenir-se durant molts anys. 

En la present edició s'ha programat esta primera sessió amb la projecció del documental produït per Vilaweb i TV3 que tracta el paper central que la nostra llengua ha jugat al sistema educatiu, així com als diversos àmbits socials: la música, la integració dels i les immigrants, la universitat, el periodisme, la ciutat, la joventut, la televisió, el treball, l'economia, etc. Amb l'experiència de diverses persones s'ofereix una visió positiva de com la llengua pot servir com a element vertebrador de la nostra societat, fugint dels conflictes estèrils que històricament han envoltat la llengua.

Diego Gómez
A la posterior taula rodona, moderada pel regidor Ferran Pardo i amb la intervenció destacada de Diego Gómez, es generà un debat on s'abocaren diverses reflexions i punts de vista interessants. Els vora 40 assistents a l'acte fruïren i tingueren l'oportunitat de conèixer l'experiència de Diego Gómez així com de compartir opinions. Gómez, que presidí Escola Valenciana durant 8 anys (2002-2010), és un mestre que ha impulsat interessants projectes com les conegudes Trobades d'Escoles en valencià que any rere any reuneixen a milers de xiquets, pares i mestres a totes les comarques del País Valencià, també la Gira Itinerant de Música en Valencià o el Voluntariat pel Valencià.

Pròximament s'anunciaran les dates dels propers actes de la II Tardor Cultural: una Festa Estellés que inclourà un recital de poemes de l'escriptor de Burjassot així com la presentació d'un llibre.

Podeu visualitzar el documental "Una llengua que camina" al següent enllaç:
http://www.escolavalenciana.com/categories/index/457/documental-

dimecres, 24 d’octubre del 2012

La Fira del Comerç es consolida com a final de festes

El passat cap de setmana del 20 i 21 d'octubre es celebrava al pati de la Reial Fàbrica de la Seda de Vinalesa la 9a edició de la Fira del Comerç local. Una trobada que es consolida al calendari festiu del nostre poble a la vegada que augmenta la seua repercussió econòmica sobre el petit comerç de Vinalesa, segons alguns comerciants ens comentaven.

Des d'aquest blog volem felicitar a l'Associació Local d'Empresaris de Vinalesa (VALE) per l'esforç que els suposa el muntatge de la fira i de mantindre la qualitat, tant dels seus productes com del tracte humà que ofereixen als clients/es (més bé veïnat), principal avantatge comparativa respecte a les grans superfícies comercials. També els encoratgem a seguir realitzant la fira i mantindre's actius a l'entramat social del nostre poble.

Vos recomanem l'article de l'amic Rafa Arnal al seu blog de Tavernes Post. R. Arnal porta participant a les consecutives fires comercials, no sols de Vinalesa sinó de la resta de la comarca a l'astand de L’eixam Edicions (Tavernes Blanques). Ací l'enllaç.

Curs d'autoaprenentatge de valencià. La nostra llengua. Capítol 7

La proposta del setè capítol del Curs d'autoaprenentatge de valencià "La nostra llengua" són una sèrie d'exercicis del canvi i caiguda de preposicions,tema que es tractà a l'anterior lliçó teòricament.

CANVI i CAIGUDA DE PREPOSICIONS: excercicis

dijous, 18 d’octubre del 2012

Curs d'autoaprenentatge de valencià. La nostra llengua. Capítol 6

Al sisè capítol del curs d'autoaprenentatge la nostra mestra Sara Vicent ens explica de manera comprensible la teoria del canvi i caiguda de preposicions.

CANVI i CAIGUDA DE PREPOSICIONS: teoria

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Amics de l'art

Des del passat 9 d'octubre està oberta a la Nau de la Reial Fàbrica de la Seda de Vinalesa una exposició conjunta d'artístes, majoritàriament locals, que han aportat les seues obres d'art per tal d'omplir este espai recentment restaurat. L'exposició, amb el títol "Amics de l'Art" romandrà oberta fins al proper diumenge 21 d'octubre i és una mostra de pintura, escultura, fotografia i disseny força interessant.

Vos deixem un video on els protagonistes de l'exposició expliquen els seus treballs i aprofitem per recomanar-vos la seua visita per tal de gaudir del millor art que es fa al nostre poble.


Autor: Agustin Larre

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Curs d'autoaprenentatge de valencià. La nostra llengua. Capítol 5

La cinquena lliçó del curs d'autoaprenentatge de valencià tracta les presposicions "fins" i "fins a".

Les preposicions FINS i FINS A
 

dissabte, 6 d’octubre del 2012

Festa és cultura

Comença la setmana gran de festes a Vinalesa, i des d'este bloc no podem més que fer-se ressò de tot allò que al nostre poble en aquestes dates oferim des del punt de vista cultural. D'aquesta manera hem de subratllar l'esforç col·lectiu per mantindre una oferta realment de qualitat. I l'afirmació no és gratuïta. Al nostre poble és fa bona cultura i dir-ho mai està de sobra per tal d'externalitzar i valorar com cal eixe esforç.
La música és una part escencial en tota celebració festiva i en aquest apartat pren una important responsabilitat la Societat Renaixement Musical què, a més d'amenitzar amb cercaviles i processons, també organitza un festival de bandes que enguany esdevé la seua 18 edició, ni més ni menys. Aquesta mateixa nit de dissabte, al pati de la Reial Fàbrica de la Seda s'escoltaran les interpretacions de les dues bandes  invitades (Albuixec i Alfara) més la de Vinalesa que tancarà la vetllada.

No acaba ací la oferta musical, i es que els festers de Santa Bàrbara han pres una iniciativa interessantíssima incloent al programa de festes una activitat cultural del més alt nivell. El prestigiós grup de percussió Amores omplirà una nit amb música contemporània de vanguardia. Jesús Salvador Chapi, veí de Vinalesa i un dels músics del trio percussionista torna a la seua casa i és d'agraïr que un grup de festers, per inicitiva pròpia facen l'esforç d'oferir el seu escenari per als artistes locals. Amores no és qualsevol grup de percussió, tenen un renom internacional i més de 20 anys d'experiència. L'ocasió és única, el divendres 12 d'octubre després del sopar popular de festes serà una magnífica oportunitat per escultar el seu esquisit treball.

El 9 d'octubre també s'oferta per part de l'ajuntament en el marc de la celebració institucional de la festa nacional dels valencians una exposició col·lectiva d'artistes locals que de ben segur obrirà un nou camí de retrobada dels nostres artistes amb el poble.

Sabem que és molt més que tot açò la cultura que al nostre poble s'ofereix. La pluralitat i diversitat és immensa, tant pel grup de persones que es posen al capdavant com el tipus d'activitat que ofereixen, des de la gastronòmica fins a la més lúdica passant per la cultura religiosa i la esportiva o de caire més institucional, però és sense dubte aquesta que hem ressenyat una mostra de com col·lectivament es poden superar els entrebancs que el context socioeconòmic ens posa per tal de dur endavant un projecte de societat viva.


Des del Rebost Cultural vos convidem a participar i disfrutar d'aquesta rica cultura que al nostre poble practiquem dia dia però que a les Festes d'Octubre més traem a relluïr. Bones Festes.

dimecres, 3 d’octubre del 2012

Curs d'autoaprenentatge de valencià. La nostra llengua. Capítol 4

Quarta lliçó del curs d'autoaprenentatge de valencià que continua treballant les preposicions.

Les preposicions COM i COM A, CAP i CAP A


dimarts, 2 d’octubre del 2012

Atzembla enceta un nou viatge

Atzembla
El grup de ska i rock en valencià Atzembla acaba d'enregistrar el seu segon disc que amb el títol "El teu viatge" pretén ser la consolidació d'este col·lectiu de joves que amb la seua música ja han recorregut multitud d'escenaris arreu del País, actuant junt a d'altres grups com Obrint Pas o Aspencat. Atzembla ofereix un espectacle festiu on es barregen els sons tradicionals de la dolçaina amb la contundència dels instruments comuns de les formacions rockeres com el baix i la guitarra elèctrica així com la bateria. Dalt l'entaulat també trobem els vents-metall (trombó i trompeta) i els teclats, tancant d'aquesta manera una banda amb un so característic, amb lletres reivindicatives i combatives.

Atzembla naix a la ribera del Carraixet, format majoritàriament per gent d'Alfara i Montcada, també trobem dos membres del nostre poble, Manu (trompeta) i Àngel (veu), que començaren des del principi ara fa poc més de 4 anys. Després d'un primer disc el 2010 ("Arrels"), els Atzembla aposten en aquest nou treball per la qualitat i la innovació, tant en el tractament musical de les seus cançons com a l'hora del llançament i promoció del disc.

Tal i com ells mateixa diuen, El teu viatge és "un disc potent, crític i personal, ple d'aventures i experiències on es pot apreciar la maduresa que ha assolit el grup". Però pot ser també és curiosa la manera amb la qual han decidit fer-nos als seus seguidors partíceps d'aquest nou projecte, es tracta del micromecenatge.

El concepte de micromecenatge (de l'anglès crowdfunding), aparegut al caliu de la tendència mundial del 2.0. estesa en totes les facetes de la societat (també la cultura) defineix un nou model de finançament cooperatiu i col·lectiu de projectes i iniciatives de tot tipus (no sols culturals) recolzant-se de la plataforma d'internet. Es tracta doncs d'una nova manera d'entendre la cultura i la seua relació amb la societat, trencant barreres i estructures rígides no vàlides per al nou segle de la comunicació i les tecnologies.

Els Atzembla s'han fixat com a objectiu recaptar fins a 2.500€ a través de xicotetes aportacions. Ells, a canvi, disposen d'un ample ventall de recompenses que van des d'un simple agraïment sincer fins a samarretes, CDs, pòsters, partitures, i fins i tot concerts exclusius per als mecenes més generosos.

Des del Rebost Cultural desitgem als nostres amics el millors èxits i que la seua inquietud per la música i la cultura en general no decaiga. També vos convidem a participar del seu projecte.