diumenge, 28 d’octubre del 2012

S'inicia la II Tardor Cultural

Aspecte de la sala de plenaris durant l'acte
El passat dissabte 27 d'octubre arrancava la II Tardor Cultural organitzada pel BLOC-Compromís de Vinalesa amb la projecció del documental "Una llengua que camina" i una posterior taula rodona amb la presència de Diego Gómez, membre d'Escola Valenciana i impulsor de les Festes per la llengua que des de fa més de 25 anys s'organitzen arreu del País Valencià.

La Tardor Cultural és un projecte impulsat des del grup municipal del BLOC-Compromís que pretén ser un nou espai on trobar una oferta amb punts de vista difícils de trobar als canals culturals més habituals. La iniciativa començà l'any passat amb una bona acollida: una lectura col·lectiva de les Rondalles d'Enric Valor i una jornada  de reconeixement de la música feta en la nostra llengua servirien per presentar este projecte que té intensió de mantenir-se durant molts anys. 

En la present edició s'ha programat esta primera sessió amb la projecció del documental produït per Vilaweb i TV3 que tracta el paper central que la nostra llengua ha jugat al sistema educatiu, així com als diversos àmbits socials: la música, la integració dels i les immigrants, la universitat, el periodisme, la ciutat, la joventut, la televisió, el treball, l'economia, etc. Amb l'experiència de diverses persones s'ofereix una visió positiva de com la llengua pot servir com a element vertebrador de la nostra societat, fugint dels conflictes estèrils que històricament han envoltat la llengua.

Diego Gómez
A la posterior taula rodona, moderada pel regidor Ferran Pardo i amb la intervenció destacada de Diego Gómez, es generà un debat on s'abocaren diverses reflexions i punts de vista interessants. Els vora 40 assistents a l'acte fruïren i tingueren l'oportunitat de conèixer l'experiència de Diego Gómez així com de compartir opinions. Gómez, que presidí Escola Valenciana durant 8 anys (2002-2010), és un mestre que ha impulsat interessants projectes com les conegudes Trobades d'Escoles en valencià que any rere any reuneixen a milers de xiquets, pares i mestres a totes les comarques del País Valencià, també la Gira Itinerant de Música en Valencià o el Voluntariat pel Valencià.

Pròximament s'anunciaran les dates dels propers actes de la II Tardor Cultural: una Festa Estellés que inclourà un recital de poemes de l'escriptor de Burjassot així com la presentació d'un llibre.

Podeu visualitzar el documental "Una llengua que camina" al següent enllaç:
http://www.escolavalenciana.com/categories/index/457/documental-